SINIF KÜTÜPHANELERİMİZ TÜBİTAK YAYINLARI İLE ZENGİNLEŞİYOR..

TÜBİTAK, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan iş birliği kapsamında Cumhuriyetimizin 100. Yılında, 517.350 popüler bilim kitabın ve on binlerce dergi, İstanbul'daki 4.044 okula armağan ediliyor...


TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı, bilim ve teknoloji kültürü oluşturmada öncülük etmeyi, bilim okuryazarlığı artırmayı, bilim ve toplum alanına yönelik projelere destek vermeyi, bilim merkezleri ve eğitim atölyeleri kurmayı, ulusal ve uluslararası etkinlikler düzenlemeyi, her yaştan insanı bilimle tanıştırmayı, bilimi sevdirmeyi, bilimsel ve teknolojik yenilikleri ve gelişmeleri anlaşılır bir dille toplumun bilgisine sunmayı amaçlamaktadır.

 

Bu doğrultuda dünyadaki en iyi popüler bilim yayınlarının Türkçeye kazandırılması ve telif eserlerin oluşturularak toplumla buluşturulmasında öncü rol oynayan, ülkemizin ve toplumumuzun gelişimi için yüksek katma değer oluşturacak iş birlikleri kurmayı amaçlayan TÜBİTAK, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan iş birliği kapsamında Cumhuriyetimizin 100. Yılında, 517.350 popüler bilim kitabın ve on binlerce dergi, İstanbul'daki 4.044 okula armağan edilmektedir.

 

Bu proje ile eğitimi ve gelişimi desteklemek amacıyla okulumuzun sınıf kütüphanelerinde  TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları kitapları yerlerini aldı.

 

Sayın Valimiz Davut GÜL'ün "Ben Okuyorum İstanbul Okuyor" projesi kapsamında okul kütüphanelerimizin zenginleştirilmesi amacıyla gönderilen kitaplar için teşekkür ederiz..

28-02-2024



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi